Tilgjengelighetserklæring

I oktober 2022 lanserte Digdir en løsning for tilgjengelighetserklæring, som alle virksomheter i offentlig sektor plikter å ha på plass på sine nettsteder innen 1. februar 2023.

Høylandet kommune er ansvarlig for denne nettsiden, og vi ønsker at alle skal oppleve at nettsiden er brukervennlig. Derfor arbeider vi kontinuerlig med å forbedre brukeropplevelsen, og benytter relevante standarder for tilgjengelighet.

Tilgjengelighetserklæring for www.høylandet.kommune.no

Krav og retningslinjer

Retningslinjene for tilgang til webinnhold (WCAG) definerer krav for å forbedre tilgjengeligheten for personer med nedsatt funksjonsevne. 

Oversikt over gjeldende krav og regelverk for universell utforming av nettsider - uutilsynet.no

Kjente begrensninger og mangler

Selv om vi gjør vårt beste for at alt innhold på hoylandet.kommune.no skal være tilgjengelig, vet vi at det er noen mangler, som for eksempel:

  • Word- og PDF-dokumenter.
  • Enkelte artikler og dokumenter kan ha mangler i formatering og bilder eller illustrasjoner. 
  • Tredjepartsløsninger som vår hjemmeside bruker, kan ha mangler med hensyn til tilgjengelighet. Alle tredjepartsløsninger har egne tilgjengelighetserklæringer som beskriver status for tilgjengelighet.

Gi oss tilbakemelding

Opplever du som bruker av nettstedet at innholdet ikke fungerer som det skal, eller at språket er vanskelig å forstå? Vi setter stor pris på tilbakemeldinger om tilgjengelighet! 

Hvordan kan du gi tilbakemelding?

  • Nederst på alle våre sider finnes funksjonen "Fant du det du lette etter". Trykk ja eller nei, og du får opp en rute for å legge igjen en kommentar.
  • Send e-post til postmottak@hoylandet.kommune.no