Reguleringsplan for Brøndbo Industriområde II - plan ID 202201 - varsel om offentlig ettersyn

Høylandet formannskap har i møte 23.06.2022, sak  31/2022 behandlet forslag til reguleringsplan for Brøndbo Industriområde II – planID 202201.  Det ble fattet følgende vedtak:

I hht. plan- og bygningslovens §12-10 tas forslag til reguleringsplan for PlanID 202201 - Brøndbo Industriområde II opp til behandling og sendes ut på høring samt legges ut til offentlig ettersyn i    9 uker.

Formålet med planforslaget er å legge til rette for utbygging av område Fo6 i kommuneplanens arealdel.  Planområdet ligger på Brøndbo, gnr. 87, bnr. 10, øst for Brembubrua over elva Søråa, kun 300 m øst for Fv 17.  Planområdet er avgrenset av elva Søråa i nord-vest, Gartlandsvegen i sør-vest, Lonbakkvegen i sør-øst og eksisterende Brøndbo industriområde i nord-øst.  Planområdet er på ca. 15 dekar.

Adkomst til det nye industriområdet er planlagt via eksisterende avkjørsel fra Gartlandsvegen og ny avkjørsel fra Lonbakkvegen.

Høylandet kommune har lagt til grunn at forretningsområdet (Fo6) som ligger i kommuneplanen enda ikke er blitt tatt i bruk av forretningsrelatert virksomhet siden kommuneplanens arealdel ble vedtatt i 2013.  Siden dagens bruk likevel er omdisponert, ønsker Høylandet kommune og regulere deler av formålet for offentlig tjenesteyting, slik at Høylandet kommune å regulere deler av området til offentlig tjenesteyting, slik at en kan løse driftsutfordringene med dagens renseanlegg og imøtekomme kravene fra Arbeidstilsynet når det gjelder å kunne tilby akseptable arbeidslokaler for kommunens brann- og feiervesen.  Det vises også til vedlagte saksprotokoll fra Høylandet kommunestyre sin behandling i møte 28.10.2021, sak 54/2021 – tomtevalg for oppføring av nytt renseanlegg og ny brannstasjon.

Orientering om planen kan fås ved henvendelse til Høylandet kommune, teknisk kontor på telefon  74 32 48 00.  Planforslaget med tilhørende vedlegg er gjort tilgjengelig på Høylandet kommune sin hjemmeside.

Eventuelle merknader til planforslaget sendes:  Høylandet kommune, Vargeia 1, 7877  Høylandet senest innen den søndag 04.09.2022.

Merknader som kommer inn er grunnlag for å bearbeide planforslaget og saksfremstillingen før saken sendes videre til formannskapet og kommunestyret for sluttbehandling.
Når endelig vedtak i saken er fattet vil det bli sendt melding om vedtak både ved brev og kunngjøring i Namdalsavisa og på Høylandet kommune sin hjemmeside.  Vedtaket kan da påklages.

Dette til orientering.

Med hilsen

Johan Andre Grongstad
Teknisk sjef