Kronprinsparet kommer på fylkestur i Nord-Trøndelag

DD.KK.HH. Kronprinsen og Kronprinsessen besøker Nord-Trøndelag 20. til 22.september 2017. Besøket omfatter kommunene Høylandet, Namsskogan, Grong, Namsos, Fosnes, Flatanger og Frosta. Kongeskipet «Norge» vil bli benyttet under besøket.

Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit ankommer Øyrkollen på Kongsmoen i Høylandet kommune om formiddagen 20.september 2017. Høylandet har lagt opp til en mottakelse der syngende barnehagebarn og medlemmer fra familieteateret kledd i flotte kostymer vil ha sentrale oppgaver.

Namsskogan
Etter mottakelsen på Høylandet reiser Kronprinsparet til Namsskogan kommune og familieparken på Trones. Der vil det være en lekende, lærende og underholdende dag for Kronprinsparet og lokalbefolkningen. Skoleelever fra Namsskogan, Røyrvik og Lierne er spesielt invitert til parken. Kronprinsparet vil blant annet få en omvisning i rovdyrsenteret, delta under arrangementet ved Fjellstu, oppleve samisk kultur og få servert samisk mat i storlavvoen.

Grong
På ettermiddag ankommer Kronprinsen og Kronprinsessen Grong kommune, der kulturhuset Kuben er pyntet til fest. Kronprinsessen vil stå for den offisielle åpningen av kommunens nye storstue, før hun vil lese bok for barnehagebarn i Grong. Kronprinsen og Kronprinsessen vil også få overvære en fremvisning av «Farger i Grong» i den nye konsertsalen.

Namsos
Om kvelden den 20.september ankommer Kronprinsparet Namsos kommune. Kommunen inviterer Kronprinsparet og innbyggerne i kommunen til konsert på Rock City med flere av rockebyens kjente og kjære artister, og kommende lokale musikkstjerner. Før konserten blir Kronprinsparet tatt med til Åge Aleksandersens utstilling «verdensrommet».

Torsdag 21.september

Fosnes

Programmet for torsdag 21.september starter på Seierstad i Fosnes kommune. Da ankommer Kronprinsparet med sjalupp fra Kongeskipet «Norge». På Jøa skal Kronprinsparet få en omvisning i kommunens moderne flerbrukshus, Fyret. Deretter besøker de Olav Duuns barndomshjem, der kommunen har lagt opp til et arrangement med omvisning og kulturinnslag. Besøket i Fosnes avsluttes med lunsj på Kafe Paradis, sammen med representanter fra Jøa.

Flatanger

Kronprinsparet ankommer Flatanger kommune med Kongeskipet «Norge», hvor det blir ilandstigning med sjalupp på Lauvsnes. Der vil innbyggerne i Flatanger ta imot Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit med sang, musikk, revy og tale. Deretter besøkes beboere på kommunens pleie og omsorgssenter, hvor også «syngende eldreinstitusjoner» skal underholde. Reisen går så videre til industriområdet Storlavika der Kronprinsparet får omvisning på Namdal rensefisk, før det nye kompetansesenteret i kommunen, «Havbruksparken», offisielt åpnes.

Fredag 22.september

Frosta
På fylkesbesøkets siste dag ankommer Kronprinsparet Tautra brygge på Frosta, før de besøker Tautra Mariakloster. Deretter skal Kronprinsparet på gartneribesøk på Viken Østre der det produseres grønnsaker og ulike krydderurter. På gården er det også tatt grep for å hindre matsvinn. Nå lages ferdigretter av råvarer som ellers ville blitt dumpet eller gått til dyrefor på grunn av små «skjønnhetsfeil». Fylkesturen avsluttes med folkefest på Valberg Slektsgård. Hele kommunen er invitert til aktiviteter sammen med Kronprinsparet på den lokale 4H-gården.

Sist endret 21.08.2017