Høylandet kommune har fått personvernombud

Trond Smalås - Klikk for stort bilde Nye personvernregler gjør at kommunen har fått sitt eget personvernombud fra 1.7.2018. Ombudet er til for både ansatte i kommunen og kommunens innbyggere.

Det er Trond Smalås fra Namsskogan som har oppdraget som personvernombud. Han har lang erfaring fra det offentlige Norge, både fra politiet, NAV og kommune.

Følgende oppgaver er tildelt personvernombudet:

• motta og kontrollere meldinger om behandling av personopplysninger internt i virksomheten, og føre en offentlig tilgjengelig oversikt over disse.
  • passe på at ledelsen i virksomheten har etablert et system for internkontroll
  • bistå personer som er registert hos virksomheten (kunder/borgere) og egne ansatte
  • være rådgiver for den ansvarlige for behandlingen av personopplysningene
  • peke på brudd på personopplysningsloven overfor ledelsen
  • være en kontaktperson ved henvendelser fra Datatilsynet
  • holde seg orientert om utviklingen innen personvern

Har du spørsmål, ta kontakt med Trond på tlf. 480 25 606 eller på epost: trsmalaa@online.no .

Publisert av Anita Færøy. Sist endret 21.06.2018 10:33