Korona tlf 907 93 183

Fiberutbygging!

Vi har de siste årene jobbet med å søke ut midler for å få til fiberutbygging gjennom Høylandet kommune, og er nå kommet godt i gang med dette. Vi har fått tilskudd til andeler av utbyggingen fra Trøndelag fylkeskommune til områder i bygda, og i disse dager vil sikkert flere se at det jobbes i Øverbygda og langs Sørsivegen.Klikk for stort bilde

I Øverbygda er det Telenor som er utbygger, og det er firmaet OneCo som har fått jobben med fiberanlegget. Det vil bli gravd en del, men mye av kablene vil bli hengt i Telenor sin eksisterende luftkurs.
De er allerede i gang med å få forbindelse mellom Rosåsen og Flått, og vil videre jobbe trinnvis, først på Flått – Hognes, deretter Kjølstad – Øygrenda – Bjørlivegen, og så strekningen fra Bjørlikorsen til Rosendalen

Telenor har lagt sjøkabel over Øyvatnet. (Dette oppdraget var det Seaworks AS som utførte for Telenor)

Graveentreprenør for OneCo er Jan Erling Pettersen. Hvis noen vil bestille han til å utføre inngraving på egen eiendom, kan han treffes på tlf 913 43 873.
Kontaktperson OneCo er Andreas Langfjord. Han treffes på nr 952 30 257 mellom kl 08-1530.

For de som skal grave inn rør selv, så finnes det informasjon om dette her: Grav-selv-skriv mai 2020 (PDF, 652 kB)

På Skarland/Okstad er NTE i gang med utbyggingen. Det aller meste du lurer på i forbindelse med utbyggingen vil du få svar på i NTE's informasjonsbrosjyre som du finner her: NTE_gravebrosjyre_A4 (PDF, 2 MB)

Skulle det være mer man lurer på, så heter NTE's prosjektleder Jan Morten Martinsen, og han kan nåes på  mail: jan.morten.martinsen@nte.no, eller på telefon 930 81 572.

Videre har NTE fått jobben med å bygge ut Grongstad, her har ikke salgsprosessen startet ennå, da forhandlingene ikke er helt sluttført.

Vi jobber også med å få tilbud til områder som ligger nært utbyggingsområdene, slik at alle skal ha fått tilbud om fiberbredbånd før utbyggerne forlater området.

Fylkeskommunen får en årlig pott som de fordeler på områder som ikke har kommersiell interesse for utbyggerne. I 2020 har vi søkt om å få midler til utbygging av Kongsmoen krets og Vassbotna krets, og vi venter spent på svar!