EKSTREMVÆRET "INGUNN"

Varsel om ekstreme vindkast onsdag ettermiddag og torsdag morgen.

Ekstremværet “Ingunn” ventes og gir ekstremt kraftige vindkast i deler av Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland.

Et rødt farevarsel om ekstremt kraftige vindkast er sendt ut for deler av Nordfjord, Møre og Romsdal, Trøndelag og Helgeland. Fra onsdag ettermiddag til torsdag morgen ventes orkan på kysten og vindkast på 35-50 m/s. De kraftigste vindkastene ventes i ytre strøk fra Stad til Helgeland.

På kysten ventes vindkast på 40-50 m/s.

Mens i indre strøk ventes lokalt vindkast på 30-35 m/s.

Høylandet kommune er omfattet av farevarslet på rødt nivå.

Se lenke og under for informasjon og råd om hvordan du som innbygger forholder deg til varselet.

Instruksjoner fra varsom.no

• Følg råd fra beredskapsmyndigheter.

• Om du må ut å kjøre, følg råd fra Statens Vegvesen og sjekk veimeldinger (175.no).

• Gjør hjemmet klar for et mulig lengre strømbrudd.

• På forhånd vurder tiltak for å begrense skade- Sikre løse gjenstander og sjekk taket for løs takstein og løse plater, Sørg for at takrenner, antenner og presenninger er godt festet, Lukk vinduer og dører godt.

Ved eventuelt strømutfall som kan påvirke mobildekningen vil kommunen ha en satellitt telefon tilgjengelig på sykeheimen for nødvendige behov.