Du er en del av Norges beredskap!

Beredskap.png - Klikk for stort bilde

Undersøkelse viser at innbyggerne er lite forberedt på en krise der mange mister strøm eller vann, eller om det blir vanskeligere å få tak i nødvendige varer.

Det er bakgrunnen for at DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) med denne kampanjen ønsker å øke bevisstheten og kunnskapen om egenberedskap i befolkningen.

Kampanje

Målsettingen med kampanjen er å bedre folks egen beredskap. Kampanjen fokuserer på hva du Storm.png - Klikk for stort bilde som enkeltperson bør ha tenkt gjennom hvis for eksempel strømmen skulle bli borte i flere dager, mobilnettet slutter å virke, vannet er avstengt eller det blir vanskelig å få tak i nødvendige varer. I tillegg inneholder kampanjen konkret råd og eksempler på hvordan du kan klare det selv i ditt hjem i minst tre dager.

Tips og råd om hva du kan gjøre for å hjelpe deg selv: www.sikkerhverdag.no, eller kom innom på servicekontoret på kommunen og få brosjyrer.

Publisert av Anita Færøy. Sist endret 15.10.2018 12.16

Liv Elden Djokoto